Project Description

Raumabanen

I følge Lonely Planet er Raumabanen Europas mest naturskjønne togtur. Raumabanen gir passasjerene en unik mulighet til å oppleve en av Norges mest spektakulære regioner.

Ta Raumabanen hele distansen fra Åndalsnes til Dombås, og tilbake. Nyt den 100 kilometer lange togturen som går i fantastisk landskap. På Dombås har du tid til å se deg rundt, før togturen tar deg tilbake til Åndalsnes. Dersom du liker togturer er dette en tur du absolutt bør ta.

Opplev spektakulære natur- og høyfjellsterreng i Romsdalen

Det er flere plasser man kan gå av toget, og deretter legge ut på fantastiske fjellturer. Går man på toget på Åndalsnes og av på Bjorli, går første del av reisen gjennom en vakre dal med dramatiske fjell og fosser. På Bjorli forandrer landskapet seg. Her blir du møtt av et åpent landskap og høyfjellsterreng. Hvis du valgte å hoppe av toget på Bjorli, har du mer enn to timer å tilbringe her. Ønsker du å tilbringe mer tid på Bjorli kan du velge en annen togavgang en annen dag.

Kombiner Raumabanen med Dovrebanen

Opplevelsen kan kombineres med en togtur på Dovrebanen, mellom Oslo og Trondheim. Hvis du allerede er i Møre og Romsdal, kan du velge å ta en kort togtur fra Åndalsnes til Bjorli. Dette er en fantastisk reise fra hav til fjell på bare en time. Den 114 kilometer lange jernbanen fra Dombås til Åndalsnes tar deg gjennom et variert og kontrastfylt landskap. På veien kan du oppleve Lesjaskogsvatnet, som er en av svært få innsjøer i verden med en elv på hver side.

Sterke, lyse farger og ren frisk luft så langt øyet kan se

Du finner alt fra bratte fjell som faller loddrett ned i dalen og majestetiske spisse fjelltopper, til vakre frodige åssider som møter store, runde platåer. Lenger innover i landet finner du uberørte nasjonalparker med store ville stammer. Flere steder langs Raumabanen er det flotte turmuligheter på fjellet, både om sommeren, høsten og om vinteren.