Project Description

Litlefjellet

Turen opp til Litlefjellet en kort tur på 15-30 minutter. På toppen kan du nyte den fantastisk utsikt over Trollveggen, Vengetindene og Romsdalshorn. Turen blir ofte kalt for Romsdalseggens light-versjon.

Litlefjellet er en tur de aller fleste klarer å fullføre. Turen er familievennlig, og på toppen får man en av Norges mest omtalte utsikter- et fantastisk skue over til Trollveggen og Trolltindene, Åndalsnes og Romsdalsfjorden. Nede i dalen slynger Raumabanen seg langs vakre Rauma elv. På andre siden av Vengedalen ruver de mektige Vengetindene.  Litlefjellet er starten på den ene ruten opp til det mektige Romsdalshornet.

Det er flere fine tjern på toppen

På dager det er blikkstille kan man se fjellene speile seg i fjellvannet. Flere av tjernene på toppen innbyr også til lek og moro. I tillegg til flere mindre fjellvann er også platået på toppen av Litlefjellet svært populær når det kommer til telting.

Veibeskrivelse til Litlefjellet

Fra Åndalsnes eller Isfjorden følger man skiltet mot Liabygda og videre til Vengedalen. Nederst i Vengedalen er det bomvei med kortbetaling. Kjør forbi Vengedalssetra og videre på grusveien som slynger seg oppover i terrenget, og videre innover mot Romsdalshornet. Starten på turen opp til Litlefjellet går fra innerst i Vengedalen, ca. 1 kilometer etter at du har passert Vengedalsvatnet. Fra p-plassen er det en godt merket sti opp til toppen. Det er noen bratte partier, og et sted er sikret med kjetting. Etter en stigning på ca. 140 høydemeter har man nådd toppen av Litlefjellet. Det høyeste punktet på toppen er 780 moh.

Overnattingsmuligheter

Det finnes flere gode overnattingsalternativer i Romsdalen og Åndalsnes. Trollstigen Resort ligger rett ved mektige Trollstigen, og har moderne hytter og campingfasiliteter.

INFO

  • Vanskelighetsgrad: middels
  • Varighet: 20-45 min (én vei)
  • Terreng: fjellområde
  • Årstid: sommer – høst